American Institute of Architects, San Francisco Chapter

Blu Dot Furniture

Citation Award

Architecture

Designed to integrate with the existing architecture of the neighborhood, a repurposed façade on Valencia Street sits comfortably mid-block on one of San Francisco’s most dynamic streets. Consistent with the company's clean aesthetic, a white perforated metal screen supported by unadorned columns floats above a glass podium showcasing Blu Dot’s product line.


Architect
The Office of Charles F. Bloszies
Photography
Matthew Millman
Metal Fabricator
Urban Lab Design
General Contractor
DMC, Incorporated
Developer
Blu Dot Incorporated
Project/Construction Manager
Blu Dot Incorporated
Design Collaborator
Blu Dot Incorporated
Structural Engineer
Office of Charles F Bloszies, FAIA
Location
San Francisco, CA
Competition
Design Awards 2014