American Institute of Architects, San Francisco Chapter

Apple Store, Stanford

Merit Award

Architecture

This two-room, pavilion-like store is a fresh and evolutionary direction for the Apple retail program, designed to directly invite one in to experience the product and space underneath a dramatically thin roof. With 180 lineal feet of storefront glass and three entrances, rarely has a store been so visually recognizable and physically accessible.


Architect
Bohlin Cywinski Jackson
Photography
ESTO / Peter Aaron
Photography
Hufton + Crow
Waterproofing
Simpson Gumpertz & Heger, Inc.
Code
The Fire Consultants, Inc.
Lighting
ISP Design, Inc.
MEP Engineer
WSP (Flack + Kurtz)
Structural Engineer
Umerani Associates
Structural Glass Engineer
Eckersley O'Callaghan
Civil Engineer
BKF Engineers
Landscape Design
SWA Group
Interiors
Bohlin Cywinski Jackson
General Contractor
Pepper Construction
Location
Palo Alto, CA
Competition
Design Awards 2014