Create Account | Print Page | Contact Us | Sign In
A-to-Z House
Share |

Citation Award


The A-to-Z House proposes an alternative to conventional approaches for expanding an outmoded San Francisco home. Perched on a hillside in Golden Gate Heights, a modest single-story 1934 developer vernacular structure had limited space and failed to take advantage of expansive views of Sutro Tower, Golden Gate Park, Sausalito, and the Bay. But rather than replacing or merely attaching to the existing structure, the A-to-Z strategy seizes upon the existing forms: scaling, repeating, and manipulating found objects into a contextual collection of structures comprising a dynamic home immersed in its surroundings.

SAW // Spiegel Aihara Workshop
SAW // Spiegel Aihara Workshop
Strandberg Engineering
General Contractor
Eignor Constructions
Bruce Damonte Photography
Design Awards 2017